måndag 1 september 2014

Mörda djur

Nu är den tid på året då "viltvårdare" ska ut och mörda oskyldiga djur i våra skogar.

Vårda viltet, talas det så vackert om. Men det är mer att vårda sin egen frys där hemma. Den är viktigare än viltet i sig.

Skjutkåta människor i olika underlig mundering... med förhoppningsvis ett rött band runt skulten är ute och flåsar i skogarna. Skjuter på det mesta, som bärplockare... getter... kor... och en och annan trädstam... som de bestämt hävdar rörde sig ganska hastigt genom landskapet.

Där sitter de och halvsover i sina skjutpass. Förhoppningsvis nyktra. En och annan har säkert spritdoftande andedräkt och det finns nog de med som har ganska rejäl huvudvärk.

Kommer ett stackars djur flanerande i godan ro, käkande på lite av varje som skogen bjuder den på så

pang

skjuter flera stycken hål i den lite här och var. Ofta i rumpan. Det är säkrast ifall djuret skulle bli förbannat. De vågar inte stå öga mot öga med djuret de ska skjuta. För säkerhets skull skjuter de flera skott var. Kanske faller den död ned då. Kanske inte. Oftast inte. Den skenar till nästa kommun. Blödande. Rädd. Förvirrad. Med hög smärta i kroppen. Funderar vad den gjort för ont.

Jägarna själva springer runt som förvirrade påskjutna djur de med. Trampar ner bevisen för vart det stackars påskjutna djuret gått. Allt för att slippa eftersöket. Strax börjar de skylla på varandra för att de missade en godbit till frysen. Det är det värsta. Inte att djuret kommer att plågas ett bra tag innan det till sist dukar under. Djuret var ju så jävla dumt att det inte lade sig ner och dog på fläcken. Då får det skylla sig självt.

I bästa fall avslutar de dagens jakt efter den blundern. I bästa fall. En del vill fortsätta då frysen, eller frun, skriker efter kött. Det finns fruar som hetsar sina skjutande män till den milda grad att männen går i klinch med hela jaktlaget om gram av kött.

Eftersom det jävla djuret försvann... så vill jägarna hem till whiskyn. Det är den som hägrar mer än att ta reda på var det skjutna djuret försvann. Whiskyn, soffan och något på tv. Ringa och prata lite skit med annan jägare som också skryter om sina bravader i skogen. När whiskyn stiger den lata jägaren åt huvudet somnar hen sött i soffan... men skjutfingret rycker och lever sitt eget liv.

Så alla djuren i skogen... förena er!

Samla ihop er och lägg ned jägarna. Fäll dem till höger och vänster. Gräv ned dem. Lägg dem i myrstackar och sätt er på dem en stund så att de blir riktigt möra i köttet av myrpisset. Häng dem i tallar och granar för extra fin mörning.

Alla djuren i skogen... förena er!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...