tisdag 16 december 2014

Julefrid?

När det går mot jul trodde jag att alla människor skulle bli fridfulla och snälla. Trodde fel.

Ruggugglor kan inte vara varken det ena eller det andra. De vet bara om ondska och jävelskap. Drar sina satansverser och kan inte hålla näbben i styr ens för en sekund.

Tacka vet jag de ugglor som många virkar. Snälla, söta och rara. Med små vingar och stora vackra ögon. Inga ruggugglor där inte!

Ruggugglorna har svinpäls, flottigt hår och stirrande grisögon. Går inte alls att jämföra med de söta virkade ugglorna. Ruggugglorna hackar och mal och låter mest hela tiden... om trodda oförrätter och trodda problem, om hur de tror att de är blåsta av omvärlden... hela tiden tror de det värsta och arbetar för att stjälpa det mesta. Oavsett om det är bra eller inte. Stjälp omkull allt bara. För att sedan råma om det också... som de själva ställt till med.

Ruggugglorna beter sig som förlorare, vingklippta lusiga förlorare. Och de är inget annat än förlorare heller. Kan inte bli annat som de tänker, med pissiga illasinnade tankar om det mesta här i livet. Vingklippta stackare som inte har förmåga att tänka bättre. Och att ta något ansvar för sina handlingar... nej, nej, nej... hur ska de kunna göra något sådant? Hur ska omvärlden tro att de kan ta något som helst ansvar och bete sig som vanliga människor gör?

Nä, just det... de har ju inte förmågan att göra detta! Så var det ju.

Så julefriden flög sin kos... för ett tag när jag mötte en ful Rugguggla. Men den glädjen var kortvarig för själva Ruggugglan. Min julefrid finns här och kommer att stanna här. Jag är starkare än en Rugguggla. Jag är bättre utrustad. Såna där små fula, vingklippta saker kan inte röra om särskilt mycket i julefriden.

Tomten på bilden är ingen rugguggla. Det är en gråtomte, eller en vätte. Har inget med fula Ruggugglor att göra. Har inget med bråk och satansverser att göra. Den är bara snäll och har just... julefrid.

Nä... alla Ruggugglor... sätt er ner och virka en och annan snäll, rar uggla i garn och ta in julefriden istället för att bråka med allt och alla! Ett gott råd.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...