torsdag 25 juni 2015

Tig och håll käften, du är osynlig!

Tänker på hur människor behandlar varandra. Inte de som behandlar andra väl, mer på de som inte gör så.

Tänker också på varför vissa människor tror att de ska och kan bestämma hur livet för en annan medmänniska ska se ut... eller inte se ut.

Tänker på hur de tänker. Kanske tänker de inte alls. Kanske tänker de fel. Mest troligt. Att de tänker fel. För fel är det ju!

Det finns de som tänker att de ska minsann tiga ihjäl sin medmänniska. Visst, det finns de som tjatar ihjäl sin medmänniska också, tjatar och gnatar. Men... det är inte dessa jag tänker på idag. Det är de tigande surmulna människorna som genom sitt tigande tror att de gör någon som helst nytta här på vår jord. Visst, en del borde tiga... andra inte.

Hittade en bra text om bestraffning genom tystnad. Om de som inte talar med dig, inte ser dig, ignorerar dig och beter sig som om du inte funnits här på jorden och aldrig kommer att finnas här. Alltså verbal misshandel genom tystnad. Tystnadskontroll. En sorts bestraffning, av oftast en oskyldig människa som dessutom inte ens får veta vad hen ska ha gjort för fel. Och som inte ens gjort fel... kanske. Bara i den bestraffandes intrigerande hjärna. Det är bara ett sätt för den bestraffande att smita undan sitt ansvar i situationen... och ofta har nog hen problem med sig själv och borde lösa dessa knutar i sitt eget inre.

Bestraffaren vill på detta tysta sätt försöka på ett grepp på dig... bestraffa dig. Känslomässigt. På ett sätt "döda" dig. Känslomässigt övergrepp. Ett övergrepp lika illa som något annat. Psykisk misshandel.

Personen som utsätter dig för detta har säkerligen en massa problem med sig själv... men projicerar detta på dig. Låg självkänsla, starkt kontrollbehov och emotionell omognad... plus säkerligen en massa annat. Dessutom är de förnekare av misshandeln de gör, gnäller bara om hur synd det är om dem själva. Men det finns inga ursäkter för de som bestraffar dig med tystnad och ignorans. Inga som helst ursäkter!

Det är ett maktmissbruk och övergrepp som inte är ok! Och detta övergrepp bevisar bara hur illa ställt det är med personen själv i fråga.

Jag känner till en hel bunt med människor som gör på detta vis. Tiger som bestraffning för något någon antas ha gjort. Småsinta och egensinniga människor som tror att de leder världen och gör något stort i sitt ignorerande och tigande.

Sanningen är att de bestraffande personerna är så små, obetydliga och psykiskt omogna att jag inte nämnvärt bryr mig om dem. Jag klarar mig ändå... med de som inte försöker tiga ihjäl mig och mina medmänniskor. Jag behöver er inte, ni som tiger som en sorts bestraffning för något ni inte kan säga vad det är. Omoget gjort.


Sedan finns det de som bestraffar genom att tjata hål i huvudet på sina medmänniskor... men dessa tar vi ett inlägg om en annan dag.

2 kommentarer:

kanarin sa...

Ignorans är en typ av mobbning, faktiskt. Har varit utsatt så jag vet hur det känns.

Guldkryckan sa...

Skulle önska att en del människor i min omgivning använde den metoden på mig...så jag slapp höra deras verbala svada....en känsla bara ibland.
Småsinta människor klarar jag mig utan.

Ha en fin eftermiddag nu Nina...det ska jag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...