lördag 6 juni 2015

Nationaldagen, 6 juni 2015

En regnig dag. Först tyckte SMHI att... det blir regn den dagen. Sedan... nämen, det blir soligt och fint. Så ändrade de sig igen och återtog regnet. Jaja, det är bra för potatisen. Och allt annat som växer och gror. För nu är en bråd tid i naturen. Växa så det knakar. Så gör i alla fall rabarbern jag har. Över alla bräddar vräker den sig ut och upp och överallt.

Vi hinner inte med att käka ikapp med vad den växer. Räcker till att ge bort också, både till Mor och till en annan liten dam. Över blir det ändå. God är den också. Inte sur och hemsk.
Bråda tider är det också med plantor och plantering. Jag har införskaffat. Ser lite ut i påsarna, men tro mig... det är mer än vad du någonsin tror där. Bara det att det syns inte så bra på bilden. Operation ombyggnad pågår i trädgården. Sand, grus, sten, rostigt armeringsjärn, rostig armeringsmatta... och än mer saker.
Steg ett i ombyggnaden av trädgården. Rostig armeringsmatta jordad och uppe. Nu ska där grävas bort gräset som är mellan den och rabatten framför. Dit med grus. Och jord där klematisen och dennes kompisar ska stå och växa. I rabatten är det krusbärsbuskar i var ände, plommonträd mitt på och en massa blommor.

Det har varit ett för starkt energiflöde in och ut genom "hålet" mot gatan. Det har nu stoppats, bara genom att sätta upp armeringsmattan. Stor skillnad. Stenen framför hjälpte inte helt, den satte vi dit först. Stenen till vänster ska flyttas. Till sin rätta plats på en grusgång framför rabatten.
 Så här är det tänkt att bli när det är klart. Rospergola, sten, grusgång, stenplattor... lite buskar. Om vi hinner och orkar blir det flyttning av odlingslådor och så tillkommer några bärbuskar till.
En vägg mot grannen skulle sitta fint. Ge lä och skydd. Rama in. Något för framtiden... torde inte hinna i år.

Idag, nationaldagen, blev det som sagt regn. Gjorde alltså bara en runda hos handelsträdgården och bakade sedan bullar. Slappade och planerade hur vi ska lägga upp sommarhalvåret.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...