onsdag 10 juni 2015

Världen är full av morrhoppor!

Arten människa håller på att utvecklas till ett renrasigt monster. Överallt rapporteras om hur människor blir allt mer onda och inbilska. Det ljugs, förtalas, förnedras, hotas, hatas, mobbas på alla möjliga sätt... det misshandlas och mördas. Verkar inte finnas någon ände på förskräckligheterna.

När mina barn var små och tjafsade om leksaker eller vem som hade rätt i någon fråga... och var riktigt osams... då berättade jag om hur en stor grej som ett världskrig kan börja. För det är ju inte så att bara rätt som det är så är det fullt krig... det föregår ju en massa småtjafs innan som byggs upp mer och mer. Från början kan det vara två personer som tjafsar, så lägger sig fler och fler i. Till sist krigas det. Om man inte innan krigsutbrottet kommit på hur dumt bråket är. Så mina barn fattar det. Hur det är med andra vet jag inte.

Arten människa går runt och tycker att den är skapelsens gud... eller i alla fall skapelsens krona och kung. Att djur, växter och vår jord är något man bara ska ta för givet, sno åt sig, och exploatera. Likaså antas att man bara kan ta sina medmänniskor för givna, utnyttja dem och förnedra dem på alla de sätt man kan komma på. Var och en är sig själv närmast, och det märker vi så väldigt väl nu.

Varför måste människor behandla andra människor illa? Varför förtala? Varför förnedra? Varför misshandla på allehanda sätt? Empati och medkännande... vad är det? Var finns det? Eller tänker dessa monstermänniskor på samma sätt om sina mänskliga medresenärer i tiden som de ofta tänker på djuren och naturen? Utnyttja bara! Ta för egen vinning?

Nä, världen är för full av morrhoppor av alla de sorter.

Istället för att bråka och jävlas med era medmänniskor, djur och natur... ta och ge ut lite kärlek istället. Världen skulle bli mycket bättre om alla var kärleksfulla. Du behöver inte älska alla, däremot respektera dem och behandla dem värdigt. Sluta hata och att önska dåligheter till dina medmänniskor. Sluta tänka bara på dig och ditt. Ta tillbaka empatin och förståelsen för dina medmänniskor, på samma sätt som för dig själv. Ta ditt ansvar för hur världen ser ut. Både i det stora hela och i det lilla. Om vi alla hjälps åt så blir det så mycket bättre!

Det gäller dig... och dig... och dig... det gäller er alla! Oss alla!

2 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Jo...man undrar ju vart detta ska "barka"....någonting har hänt....hoppas på en bättre värld men jag tvivlar på att det blir det....hoppas jag har fel.

Tillönskar dig en superb midsommarafton....ha de bäst :)

kanarin sa...

Kloka ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...