lördag 20 augusti 2016

Bil- och mcutställning i Smöråker - 20 augusti 2016

Oldsmobile. Instagramfoto Warglycke

I många, många. år var jag totalt botad från jänkefeber... för att farsan hade ett antal jänkar genom min uppväxt och jag tyckte han var ytterst pinsam med bilar som ingen annans pappa hade. De andra papporna hade vanliga bilar... mesiga bilar... svenssonbilar... kalla det vad du vill, de hade inte jänkare. 

Nu har jag fått andra tankar och kan tänka mig att ha en alldeles egen jänkebil. Men då en femtiotalare av rätt märke och utseende. Inte en som mullrar som åskan och skramlar och bullrar, utan en som mullrar diskret och glider fram elegant med mig vid ratten. Helst någon mullig Chevrolet Bel Air... -55, -56, -57... nånting. Eller liknande bil. Finns så många fina varianter av jänkare. Bara jag slipper sjuttiotalarna!

Hade tänkt att jag kunde cruisa på gatorna. Ställa ut. Köra runt med maken, kanske en tur med Mor... och absolut en eller flera turer med barnbarnet Josef. En och annan tur till Ica går säkert för sig också. 

Har suttit och kollat vilka bilar som är till salu. Jodå... finns lite av varje. Fast inte alltid så nära, blir i så fall att åka en bit och hämta hem kärran. 


Dodge Coronet Lancer -59. Instagramfoto Warglycke

Den här Camaron har man för att skrämma knepiga tanter med vid övergångsställen. Sådana damer brukar vara rädda för svarta bilar med muskler. Skulle inte göra ont att ha den heller.
 Buick
Chevrolet Bel Air -57
Ford Chrown Victoria
Pontiac 
Pontiac Chieftan och Cadillac Deville

De sex sista bilbilderna är från samma tillställning år 2014

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...