lördag 1 augusti 2015

Första dagen i åttonde månaden

Så har vi då marscherat med raska steg in i augusti månad. Fort har det gått. Trots allt regn och all svalka denna sommar. Men om man kan kalla det sommar vet jag då rakt inte. Kallsommar... kanske. För grönt har det ju bevisligen varit. Och faktiskt varmt i två dagar. Riktigt varmt. Men sedan återgick allt till ordningen. Svensk sommar. Kallsommar. Regnsommar.

Fast regn är välgörande.

För själen. För humöret. För kroppen. För Moder Jord... allt måste ibland stanna av och vi måste få tid för kontemplation. Inte rusa på som vi alltid tror att vi måste göra. Man måste inget. Ja... följa lagarna måste man, och vara hederlig och omtänksam om sina medmänniskor... men hur många lever efter den devisen? Inte många kan jag tala om... eller inte tillräckligt många. Att det regnar så mycket detta år är nog för att Moder Jord behöver renas. Liksom vi själva. Då menar jag inte att ni ska rusa in i duschen, den reningen har ni nog redan gjort. Mer inre rening. Tankerening. Själsrening. Det behöver alla. Moder Jord och Universum har tagit sitt ansvar och renar så gott som dagligen. Så var glad över regnet, klaga inte. Njut av att det faktiskt k a n regna. Det finns ställen på vår jord där de ber om regn dagarna i ända och ändå får de inget eller minimalt med vätska uppifrån. Nu kan man ju tycka att regnet borde fördelas jämnt över vår jord... men så blev det inte. Finns säkert en anledning även till det. Som vi kanske inte förstår. Just nu. Men det mesta är så vist inrättat att det blir rätt fast vi gnäller och tycker att det är fel.

Förresten har vi oss själva att skylla... för regn. För stormar. För jordbävningar. Och så vidare... Våra eländiga tankar om hur livet och världen är påverkar. Tankar påverkar. På gott och ont. Allt för många tänker ont. Eller ont... men illa. Negativitet. Ilska. Hat. Våld. Vad tror ni blir resultatet av att det finns en massa sådana tankar? Ja, inte blir det en underbar värld fylld av omtänksamhet och godhet. Dagligen hör vi om våld och hat. Överallt. Även i vårt lilla land. Vi är inte förskonade. Och inte ska vi skylla på de som kommit hit från andra länder. Vi kan nog själva. Se på dig själv. Hur tänker du? Se på de i din omgivning. Hur tänker de? Kan du ärligt säga att du bara tänker gott och agerar i godhet? Tror inte det.

Om vi alla hjälptes åt skulle världen bli så underbar som vi alla vill ha den. Sluta hata och kritisera. Sluta gnälla och klaga. Sluta med våld. Sluta med missunnsamhet. Sluta med allt som inte är bra för oss alla. Och då menar jag alla. Utan undantag.

Gå ut i regnet och rena dig. Släpp alla idéer om hur du ska styra andra. Se på dig själv först innan du börjar härja med andra. Så... gå ut i regnet och stormvindarna och släpp allt dumt du lärt dig och allt dumt du tänkt ut alldeles själv. Släpp taget och bli den rätta du.

Jag har provat. Många gånger. Härligt att gå ut och bli genomblåst, renad. Förnyad.
Och ja, man kan göra detta många, många gånger... inte alls fel och betyder inte att du är sämre än någon annan.

Vi ses i regnstormen!

Fotot är taget på Norrbyskär.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...