lördag 14 februari 2015

Vofför gör di på detta viset?

Ja ser du... det har jag undrat många, många gånger...

Hur kan man sätta sig på ett nioårigt barn och dunka dess huvud mot golvet. En vuxen som sitter på ett barn. Nä, det går över mitt förstånd. Oavsett vad den lille gjort och heter, eller från vilket land denne kommer... man gör inte så!

Hur kan man terrorisera annan människa med ständiga psykiskt fnattiga sms? Och dessutom inte fatta när man blir ombedd i ganska bryska ordalag att lägga av. Frekvensen av okvädingsord verkar ha med en psykisk instabilitet att göra. Likaså regelbundenheten. Vid mentala dipp går telefonen varm och skiten haglar. Man gör inte så! Ett gott råd... sök på psyket.

Hur kan man hylla böcker och en film som handlar om sexuellt våld mot kvinnor? För det är vad det är. Nä, jag har inte läst boken... däremot hört vad som berättats. Verkar inte alls vara varken mysigt eller trevligt. Våld är våld oavsett hur det presenteras! Våld är aldrig ok! Man gör inte så!

Hur kan man som högre tjänstepersoner i arbetslivet sätta sig skyhögt över andra människor? Tycker att de är så mycket bättre? Sedan när blev det bra att kränka sin personal? Vad jag vet får man aldrig med sig personalen genom att kränka, nedvärdera dem och sprida skvaller. Man gör inte så! Prova en annan väg istället så får företaget bättre renommé och inkomster.

Hur kan man få för sig att misshandla djur? Vem säger att människan är högre än djuren? Att djuren många gånger behandlas som skit bara för att de inte tänker och beter sig som människor ger väl inte oss rätten att misshandla dem? Man gör inte så! Ett djur tänker inte som en människa, och tur är väl det! Många gånger är de smartare än människorna.

Idag är det Alla hjärtans dag.
Jag tänker på de som misshandlas i sina förhållanden. Tänker på de som knappt vågar andas för att inte "reta" sin respektive. De som knappt vågar röra sig... än mindre tänka. Hur hjärtligt är det? Jag har själv levt i det, inte det minsta hjärtligt! Om du nu trodde det.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...