onsdag 12 september 2018

Valsoppa... är inte ätbar

Det här med att välja politiker är som en soppa. Valsoppa. Fast mest som en sandlådefajt. 

"Du är dum"... "Nä, du är dummare"...

Och efter valet blir det än dummare. Tydligen ska striderna tas offentligt på debattsidor och via sociala medier. Så barnsligt. Snacka ihop sig utan att skrika ut det och sedan gå ut med vad som kommits överens om är mycket smartare. Men smarta människor tycks inte finnas inom politiken. Speciellt inte åt den mer bruna sidan. Där är de riktiga lågvattenmärkena. Tror inte att de förstår riktigt vad de håller på med. Faktiskt. Någonstans har det slagit ordentligt slint och tungan borde nog sväljas både en och två gånger istället för att uttrycka sig som en dumbom. Men orden finns där, de är sagda. Finns för alltid inbrända i evigheten. Behövs mycket för att sudda bort vad dumt de bruna partiet vräkt ur sig åt alla håll. 

Med tanke på alla dessa ordslagsmål och andra kränkande tilltag så passar den valskylt väl in som jag fann i ett träd. Efter en mycket blåsig natt, ja... det blåste ute alltså, ingen annanstans... så var skylten långt uppe i trädet vid skolan. Ganska lämplig skylt vid en skola... kanske. Kugga eller plugga? 

Nu bryr jag mig inte om vilket parti som står för detta uttryck. Det roliga var att skylten var i trädet och att texten anspelade på just skolan där trädet står. Och en valskylt, oavsett parti, i ett träd är väl ungefär som jag upplevde hela valkarusellen. Lika dumt. 



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...