lördag 8 juli 2017

Pre-semester

Just det. Dagarna innan semester, då arbetet ändå är slut och semestern inte riktigt, riktigt börjat. Fast jag har ju redan semester. Nu har även maken stängt jobbdörren för många långa dagars ledighet.

Idag tog vi en tur i det fina vädret. Fann att det var en utställning med Margareta Petrés tavlor. Har ju i många år önskat se vad hon målar. Färgenergier och ljus. Idag blev det av. Helt underbara tavlor. Och hon själv var lika underbar människa. Nästa år har hon en jubileumsutställning eftersom det är det femtionde året av utställningar. Då ska jag också dit.
Mobilfotobild av Margareta Petré

Efter att vi beskådat tavlorna gjorde hungern sig påmind. Sen lunch på Gårdsbutiken i Själand, Nordingrå. Stekt strömming med smörslungad potatis, bondbönor och riven pepparrot. Mat för gudar. Och gudinnor. Eftersom vi var jämna par. Strömmingen var så färsk att den nästan hoppade på tallriken. Underbart gott. Väl värt priset. 

Mätta och nöjda tog vi oss an uppgiften att ta oss till Gammelgården Myckelgensjö. En nätt biltur det med. Men med fina och välutrustade bilar går det som en dans. Gammelgården är en vacker plats, det kan man se på bilderna... som får tala för sig själva.Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...