lördag 20 februari 2016

Det är aldrig för sent att börja på nytt, aldrig för sent att vara lycklig

 Lång tid har förflutit utan att jag skrivit något här. Inte för att det inte har funnits saker att pränta ned. Det har det. Mer att det har faktiskt inte funnits tid att skriva. Inte heller har jag fotograferat särskilt mycket detta år. Än. Det kommer.

Ibland händer saker. Livet rinner på. Man har ett flöde. Ett liv. Och just nu flödar det... rikt och välsignat. Och vi tar emot. Tackar Universum.

Ja, vi har fått ett nytt liv. Varsitt fint liv tillsammans. Arbetar på att få det livet än mer underbart och givande. För inte allt får man gratis och franko... lite måste man allt själv hjälpa till. För den som bara sitter på sin rumpa blir snart varse att inget händer. Mer än att röven växer.

Januari har gått och nu även 20 dagar av februaris tjugonio. Jodå, skottår i år. Är du kvinna så ta och fria till den du har kär. För så sägs det ju ska vara enligt gamla tiders tänk. Kanske får du napp. Annars, om inte, så kan man leva ett bra liv ändå. Allt hänger inte på en respektive. Du har själv ansvar för ditt liv och leverne. Det är bara ditt ansvar. Ingen annans. Om jag tänker fria. Nej. Behövs inte.

Tänker också på hur bråttom människor i gemen har. Julen hinner inte börja förrän de tar bort den och skriker efter vår och tulpaner, semlor och grönt gräs. Låt påsken gå innan ni tar fram sommargrejorna. Och låt hösten ha sin tid innan ni tar fram julgrejorna igen. Varför så bråttom? Låt var sak ha sin tid och njut lite istället för att stressa som tokar. Var tid har sin tid. Det vet vi sedan gammalt. I mitten av februari förbannar många vintern och ropar efter försommar. I februari är det vinter. Har aldrig varit annat. Kommer att vara vinter. Njut av vintern och att det ändå är så ljust. Tids nog ramlar våren över oss, njut då av den och sitt inte och irritera dig för att det inte är höst och dags att tända stearinljusen. Varför så bråttom?

Ja, varför så bråttom? Ha lika bråttom att se din nästa utan aggressioner, utan att anta att personen är på ett visst sätt. Se dina medmänniskor. Låt dem vara som de är. Passar ni inte ihop. Okej. Då är det så. Låt då personen leva sitt liv i fred. Lev ditt liv. Det finns andra som du kan vara tillsammans med.

Ha nu en fortsatt fin vinter. Det kommer jag att ha.

1 kommentar:

Di sa...

Sant, skönt att du har det bra tycker jag.. Kram och saknar stunderna då vi satt på balkongen, opretentiöst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...