söndag 1 november 2015

Man gör inte så!

 Nä, man gör inte så.

Halloween är en ganska ny företeelse som vi tagit till oss här i vårt land. Tidigare var det bara allhelgona man firade. Nu är det nästan så att en del tror att bara Halloween är det rätta och det som alltid varit i oktober/november. Men så fel! Dessutom krävs det nästan att mutor hemma för alla ungar som utklädda ränner omkring och ställer till förtret. För om du inte deltar i Halloweenfirandet så river vissa ungar stället... slänger omkring lösa detaljer utomhus och vissa har till och med slängt ägg på fasader, det har hänt. Att inte ha en pumpa ute på trappan eller vid ytterdörren är ett tecken på att man inte firar Halloween och inte vill ha ungar som kommer och tigger. Men detta vet nog den stora massan inte om och om de vet så respekteras detta inte. Anar att många föräldrar inte känner till och de som känner till informerar inte ungarna om hur saken ligger till. Lättare att spöka ut ungarna och låta dem ränna omkring och ta sig för med vad de vill.
Men... man gör inte så!
Respektera oss som inte firar Halloween utan Allhelgona.

Storhelger, födelsedagar och annat som vi firar.
I de moderna tider som nu är när var och varannan har flera familjer och olika konstellationer blir många snåla och beräknande. Om vi inte firar hens födelsedag så blir det billigare/enklare... eller vad ursäkten nu må vara. Och är hen en förälders nya respektive så görs verkligen skillnad. Här ska inte firas. Oavsett vad. Likadant vid jul. Man ska i många fall fira jul med lilla familjen. Oavsett. Att den lilla familjen ser ut på ett helt annat sätt nu gör ingen skillnad. Då köps bara julklappar till den som har hört till lilla familjen. Inte den nya familjemedlemmen som kommit in på senare tid. Eller så firar man helt enkelt inte jul med den person som har nu har ny respektive och eventuella barn. Sura och tjafsa... blir ingen jul av det. Bättre är att alla samlas och är sams och firar. Eller varianten där julen ska firas på först ett ställe... sedan ännu ett ställe... och ännu ett ställe. Det blir ett evigt rännande och bara stress och ojuligt.
Man gör inte så!
Varför inte inse att livet har förändrats. Vanligtvis inte till det sämre. Tänk att nu kan man vara sams och fira, med alla, istället för att leta stridsyxan, som gjordes som par.

Fars/Mors dag
Ytterst löjligt att bara för att kärnfamiljen inte ser ut som den en gång gjorde... så firar man inte den ena föräldern på Fars/Mors dag. Bara för att föräldern har en ny respektive. Och kanske nya barn. Så ytterst löjligt. Föräldern är ju fortfarande förälder. Kommer alltid att vara det. Går liksom inte att göra ogjort. Antingen firar man båda på sin dag... eller så firar man ingen. Utesluta den ena är bara dumt.
Man gör inte så!

Det finns så mycket att fira och så många dagar för att träffas. Istället sitter man på var sitt håll och surar.

Inse att livet har förändrats. Ibland sker så. Det är väl bara att ta "skeden i vacker hand" och acceptera läget. Allt är föränderligt här i världen. Livet måste gå vidare.

Dessutom...

inse att alla har vi våra liv som vi ska leva. Varför missunna din förälder, ditt barn, din nära och kära att ändra sitt liv så att det blir till det bättre? Är du så naiv att du hellre tar en nära och kär som mår dåligt där den är? Bara för att du ska bestämma hur livet ska se ut för den personen? Vänd på steken och tänk dig själv i samma situation. Hur hade du gjort? Hade du accepterat att någon annan bestämt vad som är bra för dig? Att du ska stanna kvar i ett dåligt förhållande? På ett dåligt ställe?

Tror inte det... va?


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...