söndag 3 maj 2015

Här stylar vi om!

Den numera omstylade inglasade altanen har fått ett träd. En pil, som nu håller på att slå ut. Troligen blir det en till av samma sort... och fuchsia som sommarblommor.

Borta är hammocken. Borta är det långa bordet och de tunga stolarna. Nu kör vi lounge... med soffa! Och till soffan ett runt brickbord i orientalisk stil. Kvar är det lilla matbordet, och nya lätta stolar till det. Lätta spetsgardiner silar solen rart, vid behov.

De väggar som har samma färg som huset ska få ny färg. Annan färg. Milt grått, blir flott. Ny belysning. Några mattor... gosiga kuddar och filtar... ett och annat täcke. Allt för att kunna gosa in sig när det inte är så varmt.

Jodå, vi har invigt den omstylade altanen. Fungerar alldeles utmärkt bra. Nu är det skönt att vara där och slappa efter långa arbetsdagar. Precis som jag alltid ville ha den!
Utanför de skjutbara glasdörrarna lever världen, trädgården... blommor, blommor, blommor... två plommonträd, lite bärbuskar... och förstås gräsmattan. Och just nu den här tiden är det fullt av fåglar överallt. Grönsiskor, bergfinkar, pilfinkar, hackspett, och några till som vi inte kunnat identifiera än. Till det kommer de obligatoriska skatorna, kråkorna och kajorna. Samt en och annan katt.

1 kommentar:

Guldkryckan sa...

Hammock?
Finns det ännu?

Minns när jag var liten hur mysigt det var att ligga där i en sådan och lösa Kalle Anka...det var fint tyckte jag.

Skaffar vi hus igen blir det nog en sådan..om det finna kvar att inköpa...det måste det nog göra..väl?

Ha de bäst nu och trevlig kväll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...